vrijdag 30 maart 2012

Zomerse rucolastamppot











Ingrediënten voor vier personen:
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 kilo kruimige aardappels (wil je echt super snel eten, ga dan voor aardappelpuree)
- 250 gram rucola
- 200 ml melk
- 150 gram geraspte belegen kaas
- Peper en zout
- Stukje vlees of vis naar keuze, bijvoorbeeld schnitzel of tilapiafilet


Kook de aardappels in circa twintig minuten gaar, giet ze af en stamp de aardappels. Voeg melk toe zodat er een zachte puree ontstaat. Voor een lekkere smaak, fruit een ui en knoflook in een beetje olijfolie en voeg dit toe aan de aardappelpuree. Bak ondertussen het stukje vlees of vis. Als dat bijna klaar is, voeg dan de geraspte kaas en rucola toe aan het aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout en schep de stamppot op de borden.

Eet smakelijk!

Greetz Mamouna

Geen opmerkingen: