vrijdag 13 juli 2012

Oude liefde roest niet...

Op zo'n dag als vandaag waar alles nat en koud is, is het best lekker om op de bank met een kop koffie (helaas zo'n zakje cappucino, we zijn koffie vergeten mee te nemen met de boodschappen afgelopen zaterdag) te vertoeven...

En dan zie ik ineens de dekenhoes in wording liggen die ik tussendoor aan het breien ben... Dekenhoes ? Jaaah, zoonlief heeft een hoogslaper en krijgt binnenkort een nieuwe matras en wat moet je dan met die oude ? Nou gewoon, onder het bed leggen en er een hoeslaken omdoen en daarom heen een dekenhoes breien voor als hij met een vriendje tv wil kijken of wil wii-en of gewoon lekker onderuit een boek wil lezen (huiswerk maken ?)
Dus mocht ik aan de brei... Ik ben benieuwd hoe het straks zal gaan met de hoeken erin maken, moet ik nog even over nadenken hoe ik dat precies ga aanpakken...

Het moeten drie stroken worden van 2m lang en 40cm breed, één strook is al af, recht-averecht gebreid, ik ben met de tweede strook bezig...

Die is alleen recht gebreid, de derde strook gaat een schuin reliëfpatroon krijgen van recht/recht en recht-averecht en die komt in het midden zodat er een overloop is tussen de recht/recht lap en de recht/averecht lap...

Ik ben zelf zeer benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden...
Het is overigens niet de eerste deken die ik brei, ik heb er een stuk of 4 rondslingeren in huis, gevoerd met fleece, flanellen laken en gewoon laken, heerlijk als het koud is om op de bank om je heen te slaan of even onder te liggen maar ook op bed is 't lekker warm... En ze gaan altijd in de caravan mee op vakantie want ook op zand of gras is het lekker om op te liggen en thuis meteen de wasmachine is en schoon zijn ze weer...!

De eerste deken die ik gebreidt heb, zitten allemaal ouwe restjes wol in die ik bij moeders uit de kast heb geplukt, herinneringsdeken noem ik hem... Wol van truien die allang niet meer bestaan heb ik erin verwerkt (van toen ik nog kleuter was) en zelfs wol van mijn oma (die is inmiddels 40 jaar geleden overleden) kun je nagaan : wie wat bewaard, heeft wat !

Tot de volgende blog,
Greetz Mamouna

Geen opmerkingen: