dinsdag 29 januari 2013

Hartige taart

Afgelopen zaterdag is Marco zeer vroeg boodschappen gaan doen, ik had de avond ervoor al een lijstje gemaakt en om 8 uur is hij op pad gegaan. De reden ? Schaatsen natuurlijk !

Hij wilde met Bas toch wel een keer op 't natuurijs staan en dan niet hier op 't slootje maar bij de voetbalvereniging, daar hadden ze namelijk wat velden onder gespoten en dat was prima ijs geworden...
Na een koude ochtend voor de heren en een bakkie snert samen gedeeld te hebben, kwamen ze vermoeid thuis, ze hebben hier nog een lekker bordje bruine bonensoep gegeten en toen was het lounge-tijd...

Na de lounge-tijd begon het toch weer te kriebelen en wilde ze nog 'even' naar de Kralingse Plas om aldaar een rondje te doen voor het donker werd...


Ik was thuis lekker bezig met haakpatronen vertalen en op club te plakken, dus ik vermaakte me ook wel... Maar wat gegeten ? Ik had geen zin om gewoon te koken dus even in de koelkast neuzen...
Het idee om een hartige taart te maken kwam in me op, maar hoe gedaan ? Ik had me er nog nooit aan gewaagd en moest er eens goed over nadenken... Eerst maar eens in m'n kookboeken kijken of ik iets kon vinden wat met mijn idee van hartige taart overeenkwam... Niet dus... Ik moest overal bloem en tig eieren voor gebruiken en ik had niet genoeg bloem in huis, wel zelfrijzend bakmeel, dus maar op m'n eigen manier een taart gaan maken...

De inhoud ook zelf bij elkaar geraapt : courgette, gele paprika, winterpeen, broccoli en prei tezamen in de pan gestort, licht de kook erover en daarna flink uit laten lekken, intussen het deeg gemaakt. Ik had gelukkig nog kookroom staan voor het papje, daar een ei door gedaan en alles in de springvorm gestort...

De taart in ongebakken toestand

De taart afgebakken, ziet er goed uit toch ?
Puntje op 't bord en proeven maar...

Hij smaakte prima...
... alleen de prei beviel me niet zo goed, te overheersend


Al met al een prima zaterdag achter de rug en je hoeft je niet af te vragen wie er die avond goed geslapen hebben, twee rozige gezichten later op de bank, de een nog harder gapend dan de ander, en ik ? Ik heb nog lekker gehaakt en patronen geplakt...

Greetz, tot de volgende blog
Mamouna
Geen opmerkingen: