Vers gekookte mosselen
(2 Personen)
Ingrediënten :
3 dl droge
witte wijn
1 flinke ui (in
ringen gesneden)
12 takjes
peterselie
6 takjes
selderij
1 grote wortel
(in plakken)
Flink wat
versgemalen zwarte peper
1 teentje
knoflook
4 kg verse,
schone mosselen
Franse mosterd
3 el
kruidenazijn
Bereidingswijze
:
Doe alle
ingrediënten behalve de mosselen, de mosterd en de kruidenazijn in de pan en
laat het mengsel zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur
met het deksel op de pan. Laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen,
schud de pan en laat het kookvocht nogmaals tot aan de rand van de pan komen.
Serveer de mosselen direct.
Voor het sausje
: zeef het kookvocht en roer er wat mosterd en 3 el kruiden-azijn door. Breng
de saus op smaak (pas op met zout, want als het goed is, zijn de mosselen zout
door het zeewater).
Serveer er
eventueel frietjes of stokbrook en een lichte salade bij.
Eet smakelijk.
Greetz Mamouna
Bron
: Oma’s receptenboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten