zondag 6 januari 2013

Zomaar even een receptje...


Vers gekookte mosselen



(2 Personen)

Ingrediënten :

3 dl droge witte wijn
1 flinke ui (in ringen gesneden)
12 takjes peterselie
6 takjes selderij
1 grote wortel (in plakken)
Flink wat versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
4 kg verse, schone mosselen
Franse mosterd
3 el kruidenazijn

Bereidingswijze :

Doe alle ingrediënten behalve de mosselen, de mosterd en de kruidenazijn in de pan en laat het mengsel zachtjes koken. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan. Laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen, schud de pan en laat het kookvocht nogmaals tot aan de rand van de pan komen. Serveer de mosselen direct.

Voor het sausje : zeef het kookvocht en roer er wat mosterd en 3 el kruiden-azijn door. Breng de saus op smaak (pas op met zout, want als het goed is, zijn de mosselen zout door het zeewater).

Serveer er eventueel frietjes of stokbrook en een lichte salade bij.

Eet smakelijk.

Greetz Mamouna

Bron : Oma’s receptenboek




Geen opmerkingen: