dinsdag 3 december 2013

Stevige soep uit eigen keuken


Stevige maaltijd :

Aardappel champignon soep















Voor drie personen, grote eters heb je nodig :

7 ons aardappelen
blikje champignonsoep
bloemkool (naar eigen behoefte)
blikje sperzieboontjes (bonduelle klein)
blikje doperwtjes (bonduelle klein)
soepgroenten (naar eigen smaak)
wortelreepjes julienne (naar eigen smaak)
bal gehakt





 Werkwijze :
Je kookt de aardappelen en maakt er puree van, flink prakken dus…
De bloemkool samen met de reepjes wortel koken...
De champignons schoonmaken,  in plakjes snijden en opbakken…
De gehaktballen braden of opwarmen (ik had ze nog in de koelkast staan )…



Het blikje soep in de pan doen, de puree erbij en op een laag vuur verwarmen… De champignons, bloemkool, worteltjes, soepgroenten, sperziebonen en doperwtjes toevoegen en langzaam  warm laten worden… Let er op dat je soepgroenten goed garen...




 


Neem een diep bord en schep de soep op, leg in het midden je bal gehakt en eet smakelijk !



Greetz Mamouna










Geen opmerkingen: