vrijdag 13 juni 2014

Vandaag de dag...Sam huppelt tegenwoordig graag het hek over naar de tuin van de buren alwaar hij water gaat drinken uit de vijver... Het gras is altijd groener aan de overkant... Hier is het natuurlijk niet zo lekker als daar...
Toen ik hem betrapte, keek me zeer tja, hoe zal ik het noemen... betrapt aan... *grinnik*
Kort daarna lag meneer weer in de schaduw onder onze eigen tuinstoelen in onze eigen tuin, oost west, thuis best, dacht ik toen...

Later op de avond, na het eten, lag Sam op het kleed en heeft manlief Moos ernaast gelegd want uit zichzelf ging hij er niet bij liggen en 't commando 'op je kleed' deed niets dit keer... Ze bleven zowaar liggen zodat ik een foto kon maken... De camera had nog niet geklikt of Moos hupte overeind, staart tussen de poten en droop af naar binnen waar zijn eigen mand staat... Nou ja, eigen ? Ze delen om de beurt beide manden...
Zo, nu even twee foto's van een tijdje terug, 30 mei... Raymond en Mirjam hun trouwdag... Er zijn heel wat foto's gemaakt en voor de verandering heb ik er dit keer niet zoveel gemaakt... Wel twee die ik zelf mooi vond en dus ook hier plak... Het moment waar alles bij een bruiloft om gaat : het JA-woord...En dit vond ik een hele mooie foto van mijn schoonvader met zijn jongste kleindochter..
De mooiste kiekjes maak je soms als de mensen er niet op bedacht zijn...
We hebben een hele leuke dag gehad met heerlijk weer... 't Was alleen jammer dat m'n voeten zo'n zeer gingen doen in m'n laarsjes... Ik heb na de receptie dan ook lekker m'n crocks aangetrokken want, zoals ik zei, met het eten steken ze toch onder tafel, niemand die het ziet...


En dan is er ineens een deken af en wat dan te doen ? Dan ga je aan de slag met een granny boekje en maakt een granny die je achteraf toch niet zo mooi vind... Dus ga je aan het ontwerp sleutelen, de basis blijft, die is altijd hetzelfde maar de rest ? Die verander je terwijl je aan het haken bent...

Vooral niet vergeten op te schrijven wat je aan het doen bent en zeker de veranderingen niet vergeten want dan klopt je patroon niet meer en moet je gaan tellen hoeveel steken zaten hiertussen en hoeveel daar ?
Uiteindelijk is er een granny uitgekomen die me bevalt... Ik heb hem de Poolse Popcorn genoemd omdat ik hem voor een deken ga gebruiken voor Corrie... Nu nog de kleuren uitzoeken die ik wil gebruiken :

Deze maken een goeie kans, ik heb hopelijk genoeg van elke kleur om ze te kunnen maken... Het patroon is reeds getekend maar moet (gelukkig) weer aangepast worden... De oranje/gele die in de mand ligt, heeft de eindstreep niet gehaald...
Ik geloof dat ik de afgelopen twee dagen wel 6 keer een granny heb gehaakt en er evenzoveel weer uitgehaald... Ach, je moet wat...
De afgekeurde kleurtjes... Voor dit project dan...

En dat was het wel zo'n beetje... Net gelezen op facebook dat nederland heeft gewonnen... Nu dacht ik al zoiets want er is net ergens een vuurwerkfeestje geweest... En ik heb een paar keer horen juichen, toen had ik al het idee dat het wel goed zat... Nu de rest van de tegenstanders nog even verslaan en we hebben er een beker bij... Niet dat ik zal kijken want voetbal boeit me niet zo...

Morgen gaan wij in ieder geval weekend vieren, hoe ? Gewoon met boodschappen doen, een wasje draaien, wat strijken en rommeltjes opruimen, normaal zoals altijd...

Heel fijn weekend voor iedereen die dit leest,
greetz Mamouna
Geen opmerkingen: