maandag 17 december 2012

Kerstmarkt in Dordrecht

Tja, wat doe je op een zondag als het druilerig weer is ? Manlief had een idee : laten we naar de kerstmarkt in Dordrecht gaan en daarna door naar mijn ouders... In eerste instantie had ik er niet zo'n zin in, de kerstmarkt dan... m'n schoonouders vond ik prima...

Maar toch alle goeie wil bij elkaar geraapt en hop de auto in...

De auto geparkeerd in Zwijndrecht en met het pontje overgevaren naar Dordt...En daar wassie dan : de kerstmarkt..., tjonge wat viel dat tegen. Het was intussen ook nog gaan regenen, dus nat en koud... Gelukkig hield de regen na een klein buitje op want zeg nou zelf : op een markt met regen is het niets gedaan...

De spulletjes die ik zag, vond ik allemaal maar niets : veel kramen met ondergoed, kleding en andere prullaria maar geen kerstgedoe in zicht... iets meer naar het centrum kwamen er wat meer kerstkramen in zicht... Alleen jammer dat de dingen die er verkocht werken ik zelf ook kan maken en voor minder geld dan wat ze er hier voor vroegen... dus verder sjokken maar...

't sneeuwt niet echt, ergens stond een schuimmachine waardoor het net leek alsof het sneeuwde, best grappig


Vlakbij het stadhuis zag Bas een kraam die hem wel aansprak : broodje beenham, dus vooruit maar :

Op de Voorstraat aangekomen zag ik een Voordeelboekenwinkel/Euroshop... daar wil ik wel even naar binnen, zei ik...

Helaas, de haakboekjes die ik hebben wil, waren er niet maar wel wolletjes en katoentjes !
Dus vullen die mand :

allemaal wolletjes, joepie !

en de katoentjes van phildar...
De bolletjes zijn niet duur, 1 en 2 euro per stuk, van phildar en pinguin... dus flink ingeslagen wat overigens goed uitkwam, ik wist niets te vragen voor m'n kerst, dus hebben we afgesproken dat dit mijn cadeau is...En ik ben er blij mee !
Zo is een druilerige zondagmiddag toch kleurrijk geëindigd !

Verder heb ik nog een klein kerststukje gekocht en een Amaryllis in een mooie vaas...
Voor m'n schoonmoeder had ik al een bakje met hyacinten gekocht en ze was er blij mee... een beetje voorjaar in huis... Na een drankje en een chippie zijn we weer huiswaarts gegaan via de McD, moet toch kunnen zo af en toe...

Toch best wel rozig van de buitenlucht lekker op de bank gehangen en zitten peinzen of ik nu wel of niet de verlichting al in de boom zou hangen, 't is er niet van gekomen... Straks samen met Bas eraan beginnen en vanaaf nadat hij zijn huiswerk heeft gemaakt gaan we de ballen erin hangen... 't Resultaat laat ik wel zien...

Greetz Mamouna
Geen opmerkingen: