zondag 23 juni 2013

Bijzonder


Hebben we het er gisteren over dat de kat en de hond nooit samen beneden zijn omdat de hond altijd achter de kat aanhobbelt en de kat voor de hond uit rent, gebeurt er vandaag dit :


Het is dus rond etenstijd en moos (hond) loopt al te dribbelen, wij zaten te eten en dan krijgt hij meestal wel een stukje vlees wat ik overhoud... (dus na het eten), floris (kat) heeft dit ook ontdekt en is nu rond etenstijd meestal aanwezig op de trap (waar hij zijn eten krijgt) maar komt ook regelmatig de keuken in of zoals nu bij de kamerdeur... Moos ligt dan meestal nog in zijn mand...

Ik had nog wat plakjes worst over van gister en was druk bezig moos wat stukjes te geven toen floris er lucht van kreeg en dacht : ja, maar dat wil ik ook ! Dus die was zo moedig dat hij zelfs de trap afkwam en de kamer in ! Wij lagen ongeveer in een appelflauwte van schrik ! Ze hebben zelfs neus aan neus gestaan maar ja, trage reagerende camera en je mist het moment ! Zo hebben ze beide wat stukjes worst gegeten...

Toen kwam ik op het volgende idee... ze moeten allebei nog eten, zei ik en ben de keuken ingegaan om beide bakjes te vullen... met uiteraard wat worst erin en heb ze bij de deur gezet... Moos had het als eerste door en begon te eten en floris moest ik even van de trap afhalen want die durfde toch niet goed, maar eenmaal bij zijn bakje kon hij de verleiding toch niet weerstaan :


De wonderen zijn de wereld nog niet uit, blijkt maar weer... Jammer genoeg bleef floris niet echt lang zitten, hij heeft (toen moos zijn bakje leeghad) de rest op de trap opgegeten want moos begon heen en weer te lopen en dat werd hem toch teveel...

En dit is wat de mannen gegeten hebben : shoarma soep naar een recept van carla... 't was lekker maar ik had iets te veel cayenne peper toegevoegd dus moest het met wat room verzachten, vooral voor zoonlief, die vond de 'afterburn' iets te heftig...  Ik had een champignon soepje met een boterham erbij... Meer mijn smaak :)

En na wat brainstormen heb ik besloten om met m'n omwikkelde krans aan de slag te gaan nadat ik het simpele roosjespatroon had gevonden... Het worden witte roosjes met teer groen erbij, maar....... m'n handwerkwinkeltje had oud roze garen in de uitverkoop liggen en da's mooi... dus dinsdag toch misschien maar wat halen... Voorlopig maak ik een paar witte en maak wat blaadjes en schik het in de ring... Als ik dit mooi vind, hou ik het erbij... 

En zo is de tijd gekomen om lekker onderuit voor de tv te gaan hangen en niets meer te doen... 't Was een lekker rustig dagje vandaag... 

Greetz Mamouna
Geen opmerkingen: