vrijdag 21 juni 2013

Jaardag

Vandaag de langste dag van het jaar... Ik denk dat het qua tijd wel zo is, maar qua licht zal het vandaag niet zo zijn, het is nu al aan het schemeren door de bewolking... pff... en dan begint de zomer...
Als ik naar buiten kijk, word ik er echt niet vrolijker van... !

Waar ik wel vrolijk van word, is dit :


Aardbeien ! Ooit had ik met mezelf afgesproken dat ik ze niet zou eten voor m'n jaardag omdat ze dan pas lekker zijn... en vanmiddag bij de Jumbo stonden ze met bakken vol te roepen : neem mij ! neem mij !
Het is toevallig mijn jaardag vandaag dus heb ik ze meegenomen en ze zijn inderdaad erg lekker... zonder suiker zo af en toe eentje pikken ! Heerlijk... !


Ik heb mezelf ook een kadootje gegeven :


Een fraaie bos bloemen, als niemand het doet, moet je het zelf doen !

Van manlief heb ik een tijdje terug al een staafmixer gehad, de ouwe had de geest gegeven en daarbij een kookboek van appie heijn, het seizoenenboek, staan allerlei recepten in met producten die nu verkrijgbaar zijn, ik doe er leuke ideetjes uit op...

Van zoonlief heb ik een lijst gekregen om foto's op te hangen :


Ik vind hem leuk ! Zal mooi staan op de grijze muur... Ik wil er nog wel iets naast hangen maar dat was helaas uitverkocht bij de Action : een langwerpig canvas met grijze stenen en er boven op een witte bloem... hadden ze hem nu maar in utrecht meegenomen toen we hem zagen...

En voor bij pa en ma heb ik prachtige hortensia's meegenomen :


Ik vond ze zo mooi en ze staan perfect... wat een kleur !

Vandaag verder een lekkere relaxte dag gehad... Manlief en ik hebben op ons gemakkie de boodschappen in huis gehaald dus dat is klaar, geen gestress morgen of alles wel op tijd klaar is... Alleen de losse eindjes even nalopen, de laatste moddervoeten van m'n schone vloer (gister gedaan) afhalen want met dit weer loopt je zo nat naar binnen en voeten vegen, tja... vooral de hond krijg ik het niet aangeleerd ! Lastig hoor... 

Alvast de kaas/worst/komkommer en aanverwante artikelen gesneden en in de koelkast gezet, da's ook klaar... Morgen komt de visite in de middag, dus kan het zo op tafel na de vlaai... M'n broer en gezin en vriendin met man blijven eten, ik heb voor hun shoarma in huis gehaald en ik denk dat ik de zomerkoninkjes lekker op brood neem...

Zometeen weer aan de haak, kreeg net een ideetje om een krans op te leuken die ik een tijd terug had omwikkelt met een wit wolletje, rozen haken ! In ieder geval wat witte rozen (m'n lievelingskleur en bloem) en daarbij nog wat lichtgroene blaadjes... en als ik de juiste kleur roze heb dan ook nog die... maar dat is nog een twijfelgevalletje, ik ben niet zo rozig...

Voor nu greetz en een fijn weekend... !

Geen opmerkingen: