dinsdag 18 juni 2013

Eten

Ik vind het soms lastig om iets voor het avondeten te bedenken... Gelukkig ben ik de bepalende factor in huis want ik ben de enige die kookt en dat scheelt... Ik overleg wel zo af en toe met manlief en kind maar daar komt niet altijd iets positiefs uit, het standaard antwoord van zoonlief is meestal : pizza ! en manlief zegt meestal : maak me niet zoveel uit... Totdat je met een paar ideeën komt en dan is het : mmh, heb ik niet zo'n trek in vandaag, of : heb je nog iets anders ?

Als ik dan zo'n dag heb dat ik het niet weet, besluit ik meestal om makkelijk te eten, wat bij mij betekent dat ik meestal een prakkie in de pan maak... en dat kan van alles zijn.

Vandaag heb ik ook zo'n dag... niet veel zin om te koken omdat zoonlief laat uit school komt, manlief heeft een late vergadering en is daardoor later thuis en sommige dingen (bloemkool) zijn niet lekker als je het twee keer op moet warmen... dus voor de voorraadkast gestaan en besloten wat het ongeveer moet gaan worden :

- een pot doperwten
- een pot witte saus voor lasagne (van napolita)
- ong 250 gr geruld gehakt
- een halve gele paprika in blokjes gesneden
- ong een halve bak champignons in plakjes gesneden
- ong 500 gr aardappelen in blokjes gesneden en in de magno gekookt

Eerst het gehakt in de pan rullen tot het lekker bruin is, dan de paprika en de champignons erbij, de doperwten toevoegen en de witte saus, als laatste de aardappeltjes erbij doen en dan maar even laten pruttelen... Misschien doe ik er nog wat ijsbergsla en komkommer bij voor 't frisje...

Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken, 't zijn meestal probeersels als ik deze gerechten maak en meestal lukken ze ook maar één keer omdat ik me de volgende keer niet precies kan herinneren wat ik erin heb gedaan en ik vergeet het ook altijd op te schrijven...

Wat zo praktisch is aan dit soort éénpansmaaltijden is dat je het op kunt warmen als je op verschillende tijden eet... Da's precies wat ik nodig heb voor vandaag...

Vandaag ga ik verder weinig doen, te mooi weer, alhoewel de zon hier steeds weg is... Er is dus bewolking waardoor het benauwend is... Dat maakt het minder lekker om buiten te zijn...

Ik zou zeggen allemaal (voor wie dit leest) een fijne dag nog,

Greetz Mamouna
Geen opmerkingen: