zondag 6 oktober 2013

Steekje los...

Ik was op internet naar een steek aan 't zoeken voor een dekentje en kwam natuurlijk wel iets tegen :
dit leek me wel wat, het enige nadeel is dat je maar één kant op haakt dus aan het eind van elke toer je draadje af knipt en vrolijk aan de andere kant weer moet beginnen... je houdt dus franje over aan beide kanten... voor een deken maakt dit niet zoveel uit maar ik had in m'n hoofd een andere toepassing voor deze steek...

ik heb weer vogelvoer in huis gehaald en zat met een opbergprobleem want waar laat je zo gauw 5 kilo zaad... oplossing : een voorraadbus kopen... óf even in de schuur kijken en ja hoor, daar stond zowaar nog een blik waar makkelijk 5 kilo zaad in past, alleen ziet het blik er niet echt uit om leuk in de keuken of kamer te zetten... 
en daar komt de steek om de hoek kijken... 't enige is dat ik dan bij elke toer twee draadjes af moet hechten en als iets niet leuk is, is het afhechten... 
ik ben aan de slag gegaan om te proberen de steek in 't rond te haken wat prima kan...
en zo kwam ik op dit terecht, armbandjes haken... leuke tussendoortjes... de bovenste is van acryl gehaakt met een dikkere blauwe draad en de witte draad is sparkle en die haakt dunner... mooi resultaat vond ik...
en dit is het resultaat met gewoon katoen, beide draden van dezelfde dikte, iets minder mooi vind ik... nu eens proberen met dezelfde donkerblauw maar met een dunnere lichtblauwe draad...


de foto is niet zo geweldig, in 't echt zie je het lichtblauw beter... ik ben er niet ontevreden over en denk meteen aan de mogelijkheden die deze steek nog meer kan opleveren... 

greetz mamouna


Geen opmerkingen: