Ingrediënten : (6 personen)
Rundernek, 12
plakjes à 100 gr
100 gr reuzel
3 flessen bier
Zout en peper
Kruidenbuiltje
(tijm, 1 laurierblaadje, peterseliewortel)
1 kg dikke uien
(in ringen)
100 gr bruine
suiker
50 ml azijn
1 sneetje brood
Mosterd
1 kg
aardappelen
Bereidingswijze
:
Bak de plakken
rundernek in de reuzel. Doe ze daarna over in een diepe pan en giet het bier
erover. Voeg peper, zout en het kruidenbuiltje toe. Fruit de uienringen in de
braadpan in de reuzel, bestrooi ze direct met bruine suiker en laat ze karameliseren.
Voeg een
scheutje azijn toe en voeg de uienringen vervolgens bij het vlees in de diepe
pan. Bestrijk een snee brood met veel mosterd en leg hem met de mosterdkant op
het vlees. Laat het geheel nog 2 uur zachtjes stoven. Breng het op smaak met
peper en zout en controleer of het vlees gaar is.
Serveer het
vlees met de gekookte aardappelen.
Bron
: Oma’s receptenboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten