vrijdag 20 december 2013

Stoofschotel op zijn Limburgs







Ingrediënten : (6 personen)

Rundernek, 12 plakjes à 100 gr
100 gr reuzel
3 flessen bier
Zout en peper
Kruidenbuiltje (tijm, 1 laurierblaadje, peterseliewortel)
1 kg dikke uien (in ringen)
100 gr bruine suiker
50 ml azijn
1 sneetje brood
Mosterd
1 kg aardappelen

Bereidingswijze :

Bak de plakken rundernek in de reuzel. Doe ze daarna over in een diepe pan en giet het bier erover. Voeg peper, zout en het kruidenbuiltje toe. Fruit de uienringen in de braadpan in de reuzel, bestrooi ze direct met bruine suiker en laat ze karameliseren.
Voeg een scheutje azijn toe en voeg de uienringen vervolgens bij het vlees in de diepe pan. Bestrijk een snee brood met veel mosterd en leg hem met de mosterdkant op het vlees. Laat het geheel nog 2 uur zachtjes stoven. Breng het op smaak met peper en zout en controleer of het vlees gaar is.

Serveer het vlees met de gekookte aardappelen.

Bron : Oma’s receptenboek


Geen opmerkingen: