zondag 9 maart 2014

Hops allemaal,

Donderdagavond zei Marco : 'Ik ben morgen vrij !' Lekker, dacht ik en zei : 'Gezellig !'
Het was ook gezellig... In tegenstelling tot wat ik verwachtte, want meestal is het dan een rommelig dagje omdat je niet gewend bent dat je man thuis is... en je eigen (voor zover je zoiets hebt) schema door de knoop gegooid wordt... We zijn in de ochtend de weekendboodschappen gaan doen bij de Lidl en op de koffiemelk na hebben we alles in huis gehaald...

In de middag heb ik zitten haken en Marco heeft nog wat aan zijn boek geschreven en wat gerommeld zoals het hoort op een vrije dag...

Zaterdag was het een dagje Amersfoort omdat broerlief jarig was geweest...


Waar ik me over verwonder en Luus ook, is dat haar kerstroos(ster) het nog steeds goed doet... Bij mij was hij allang overgeleden...


Broer, schone zus en ikzelfs zijn na aankomst, met APPELTAART ! ! !, lekker de stad even in geweest... Wat kleine inkopen gedaan alvast voor schone zus haar jaardag bij zo'n voordeelboekenwinkel, helaas was er voor mij niets bijzonders op haakgebied en ik wilde even bij de Aldi langs om eens te neuzen... Daar natuurlijk wel wat eetbare dingen meegenomen :

Deze eigenlijk voor de leut, ik heb nog nooit zo'n groot blik met bockworst gezien... !

Dit soort dingen ben ik altijd gek op om eens te proberen...
Je weet nooit hoe het smaakt en ach... een mens moet wat...
Vooral als ik geen zin heb om te koken
Over eten gesproken : ik hou van sla, in alle vormen en maten (eikenblad iets minder) en mijn broer heeft er al als kind een hekel aan, en laat hij nou een vrouw tegenkomen die het ook niet lekker vind ! Dat kwam goed uit... de kinders lusten het ook niet omdat ze het eigenlijk niet kennen... Nu zijn ze fanatiek aan het punten tellen om er wat kilootjes af te krijgen (ik moet zeggen dat ze het prima doen, het is na twee maanden al goed zichtbaar, petje af !) en wat hoor je meestal als je lijnt : veel rauwkost en sla eten... tja...

Een poos terug waren ze bij een buurman aan 't helpen verhuizen en hij bood als tegenprestatie een maaltijd aan... en ja hoor : sla ! met krieltjes en een stukje vlees... Nou ja, dachten beiden laat ons er maar aan wagen... Luus voorzichtig proevend en hé, da's best lekker... ! Mijn broer is sla wel gewend van huis uit dus die had er iets minder moeite mee... Zowaar Luus vond het lekker, heeft meteen het recept gekregen en thuis uitgeprobeerd...

Normaal gesproken als wij op zaterdag in Amersfoort zijn, eten we broodjes met wat lekkers erop... Nu mocht ik tot mijn verbazing absoluut niet in de keuken komen... Ik was dus zeer benieuwd wat ze aan het bekokstoven waren... Ik ben de tuin maar even ingedoken om nog een sigaretje te roken voor 't eten en toen ik binnenkwam stond het eten op tafel... Mijn mond viel open van verbazing : SLA ! Ze begonnen beiden te grijnzen om mijn gezicht... 't Zal er ook niet al te intelligent uitgezien hebben op dat moment...
Afijn, we gaan zitten en kom ik tot de ontdekking dat er ei inzit en ik kan niet tegen ei... Oh jee, roept Luus... helemaal geen erg in gehad, wat nu ? En ik balen dat ik niet tegen ei kan, want het zag er superlekker uit...
Gelukkig was er nog een zakje sla over dus zijn ze als gekken aan de gang gegaan om voor mij een apart bakje te maken en 't was heerlijk, met gebakken krieltjes en een balletje van ikea... Ik heb lekker gegeten en onthouden wat ze er doorheen gerammeld heeft... waar ik niet zo gauw op zou komen : appel ! Logisch ergens maar ja, je moet het maar net even van iemand horen...

De avond was verder ook gezellig, chippie, toastje erbij en kwebbelen... Rond een uur of één waren we thuis en meteen naar bed...

Vanmorgen, heerlijk weer, even in de tuin gestaan met een Sam op oorlogspad... De buren hebben een vijver waar schrikdraad omheen staat om de reigers te weren (en buurkatten), Sam is daar nog onbekend mee, dus toen hij door het hek heenkroop kwam hij het schrikdraad tegen en sprong daardoor met 4 poten tegelijk een halve meter de lucht in... en als iets een dom gezicht is, is het een kat die vanuit stilstand zo hoog springt ! Verder heeft hij niet geleden...

Vorige week had ik lichtblauwe viooltjes gekocht en nu bedacht ik me dat ik die wel in een pot op tafel kon zetten... Even rommelen en een geschikte bak gevonden, meteen even wat potten omgekiept want die stonden vol met water... De violen in de aarde gezet in pot en pot op tafel geplaatst... Ziet er leuk uit, echt zo'n gezellie voorjaarsgevoel...De rommel nog even opruimen en klaar... Ik pak een paar potjes bij elkaar en ach :


die heeft waarschijnlijk willen drinken uit een soort van emmerpot en is er in gevallen, niet meer eruit kunnen klimmen... zielig... Ik heb hem bij z'n staart gepakt en maar over de schutting gegooid, kan hij nog voor voer dienen voor de kleinste beestjes onder ons...

En tot zover is ons weekend verlopen, Marco is trimmen, Bas is aan zijn huiswerk, we gaan zometeen een lekkere cup a soup genieten en verder ? Straks samen met Bas een scrabble spelletje doen, misschien in de tuin en anders gewoon binnen... 

Fijne zondag verder...
Greetz Mamouna


Geen opmerkingen: