maandag 21 april 2014

Van alles en hoog bezoek...

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak gemaakt met Diana dat ze in de ochtend een bakkie kwam doen en meteen de stippendeken op zou komen halen... Maar ja, ik ben ik en heb lopen denken, 't is misschien wel leuk als Peter (haar belgische bonbonneke) er ook bij zou zijn, maar die moest vrijdag werken, dus na veel gepuzzel werd de afspraak verzet naar zaterdagmiddag...


Rond een uur of vier ging de bel en daar was het 'hoge' bezoek... Het bezoek bracht heel lief een bosje bloemen mee, gele tulpjes met mimosa (volgens mij) en twee (de derde vond ik niet mooi) blauwe vazen die Diana nog ergens had staan en er niets mee deed... Lief he ?


Ik heb ze een plek gegeven op de kast en vind ze er prima staan ! Alsof ze er voor gemaakt zijn...


Toen de onwennigheid verdwenen was, dat heb je altijd even ook al heb je uren zitten skypen *grinnik* zijn we buiten gaan zitten, het was heerlijk weer...  Drankje erbij en beppen maar... over van alles en haken natuurlijk ! Broerlief en schone zus kwamen nog even langswaaien, dus dubbel gezellig... Helaas konden zij niet blijven eten en toen ze vertrokken waren richting Amersfoort ben ik begonnen met het maken van de zwarte tagliatelle...
Tijdens de bereiding van 't eten ging het beppen gewoon door...
We hebben lekker informeel gegeten, wat bij mij betekent, gewoon aan tafel zonder opsmuk...


Ik had een witte saus gemaakt (carbonara uit pot) met van alles erdoor


en een rode (bolognese) met van alles erdoor...
Helaas is de tagliatelle wat van zijn kleur verloren door het koken, de spaghetti is kleurvaster... dat zijn net dropveters op je bord...


Het was er niet minder lekker om, ze hebben zelfs een tweede keer opgeschept, wat volgens Diana niet vaak gebeurt !


Die (vr)eetwolf van mij heeft zelfs drie keer opgeschept, zo lekker vond hij het... !

Na het eten nog een bak koffie en rond een uur of half elf zijn ze richting huis vertrokken... Het was een zeer geslaagde dag ! Roze vestje is inmiddels af, moet alleen nog knoopjes zien te versieren op de markt, donderdag maar even kijken of ze iets hebben...


Tja, een ripple patroon gevonden wat klopt, dat wel... maar... na het aantal lossen opgezet te hebben waarvan ik dacht dat het goed was, blijkt dat de deken 1.26 m breed wordt, en dat vind ik nou net ffies te breed... Ik zit ook een beetje met het idee dat ik dan niet genoeg wol heb, dus besloot ik na zes toeren het toch maar uit te halen... Eerst twee toeren gemeleerd uitgehaald en toen het gele wolletje... Tjonge, wat een rotwolletje om uit te halen... draad blijft hangen dus extra ruk geven, ja hoor, breekt af... pff... Ik de pest in natuurlijk en heb het hele zooitje maar even aan de kant gelegd, dat komt een andere keer wel... 
NU EVEN NIET !


Van 'ellende' maar aan een nieuw vestje begonnen met een bolletje uit Lenie haar doos *grijnz*, zo noem ik het maar even, want die lading wol kan niet meer in m'n ladenkast erbij, dus moet het voorlopig maar even in de doos blijven staan... 


Nog even twee uit de oude doos, een tijdje terug was ik bezig de vaatwasser uit te ruimen en zoals vaker gezegd, tegenwoordig doe je eigenlijk niets meer alleen ! Sam vond dat hij wel even kon helpen !


En nee..... ! Ik heb niet de klep dichtgedaan en de machine aangezet !

Vanmorgen nog niet gehaakt omdat ik me voorgenomen had eerst een blog te maken, bij deze...
Zoonlief had gedouched en wat doe je daarna ? Wachten tot je vriend komt om even een uurtje te kunnen Wii-en... Wel nadat hij even z'n bed had opgemaakt en zijn vuile kleren in de was had gegooid... de rest van zijn kamer opruimen maken we morgen even een schema voor want dat is echt wel nodig...


Bas en Ard gaan even samen op de fiets boodschappen doen voor Ard...
Manlief en ik gaan zo een bammetje eten, de vloer nog een keer dweilen want manlief heeft gisterochtend het terras gereinigd met de hoge druk... dus de moddervoeten (en honden en kattenpoten) staan vrolijk op de vloer... En dan afwachten tot schone ouders er zijn... 

Ik wens jullie een fijne dag toe...
Greetz Mamouna


Geen opmerkingen: