zaterdag 26 april 2014

Koningsdag...
Vandaag naar het centrum geweest waar de jaarlijkse markt wordt gehouden... Dit jaar was er ook een kermis bij, helaas heb ik niet meer foto's kunnen maken dan deze want de batterij van m'n gsm was leeg... En aangezien ik m'n camera vergeten was... 

Het was berendruk, je kon over de hoofden lopen en dit was nog maar het begin van de markt... Op de kermis was het niet veel beter... Bas en Marco zijn nog in twee verschrikkelijke draai dingen geweest waar ik al misselijk van word als ik er naar kijk... pff... En kunnen ze die muziek nou echt niet een tandje zachter zetten ? Hoorndol ben je na een kwartier slenteren...

Daar na zijn we over de mega kleedjes markt gelopen, gezellig al die mensen met d'r ouwe troep...
Ik heb voor mezelf maar twee euro uitgegeven ! 
En wel hieraan :
een blauwe bolle vaas en twee zoekspellen voor op de pc...


Ziehier de oogst : de bolle blauwe vaas (50 cent), een nivea kaarslichtje (gratis), een keuls mosterdpotje (gratis), een keuls roomkannetje (gratis)... 

Nou ben ik helemaal niet van de gratis, als mensen dingen uit staan te delen voor promotiedoeleinden, loop ik meestal voorbij... Manlief loopt desnoods nog voor een tweede keer langs... Nu moet ik wel zeggen dat ik m'n portemonnee vergeten was, iets wat me nooit overkomt... Dus al iemand achter zo'n kraam dan zei : 'da's 50 cent' moest ik zeggen dat ik geen geld bij me had en dat ik even m'n man moest roepen... Of ik nou zo zielig overkwam weet ik niet, maar dan werd er al gezegd : 'Oh, neem maar mee hoor !' En ik natuurlijk zo blij als een kind : Dank U wel, hoor...

 de bolvaas en 't kaarsje staan op de kast


De keulse potjes staan bij de zoutpotten


En deze potjes op de voorgrond hebben een verhaal... de twee linkse potjes heb ik ooit gekregen van de moeder van m'n vriendin toen ik net begon met het sparen van blauw glas... ze had er nog meer van, maar (vond ik toen) jammer genoeg in gebruik... en nu, zomaar, op de markt zag ik zo'n zelfde potje staan !
Gevraagd hoeveel het kost, antwoord : 'Ach, neem maar mee, ik raak het toch niet kwijt...'
En zo zijn m'n twee potjes, drie potjes geworden vandaag !

Thuisgekomen heerlijk de schoenen uit en m'n ragoutpasteitjes gemaakt, lekker gegeten, stukkie blog gemaakt en zometeen zalig op de bank, voetjes omhoog en de haaknaald ter hand om weer met iets nieuws te beginnen want het derde vestje is klaar :


Ik ga nu beginnen aan een variant op 't vestje, best kans dat ik halverwege bedenk dat ik niet goed bezig ben en dat ik het weer uit moet halen, maar wie dan leeft, dan zorgt...

De rippledeken heb ik even op sterk water gezet, die komt hierna wel weer, eerst tussendoor verder met de waaierdeken...

En morgen ? In de ochtend niets, en in de middag een jaardag van een nichtje vieren...
Bij deze wens ik allen een fijn weekend !
Greetz MamounaGeen opmerkingen: