zaterdag 17 mei 2014

Vandaag en eerder...


Vandaag was het heerlijk weer, precies goed om naar de braderie te gaan en lekker te neuzen... Het heeft me weer een aparte blauwe fles opgeleverd ! Verder was er eigenlijk niet veel bijzonders te vinden... Ik heb nog wel een aantal flyers uitgedeeld voor het haakcafé wat Birdie en ik gaan opstarten, heb best leuke reacties gehad maar 't blijft afwachten of de mensen op komen dagen... We gaan het dinsdag merken... De koffie en de cake staan in ieder geval om 10 uur klaar...
Blauwe fles


Zoonlief is er helemaal klaar voor... Vanmiddag moest ik nog even langs de supermarkt en 't kruidvat alwaar ze deze shirts hadden... Helemaal in de oranje stemming !
En bij de supermarkt hadden ze ook zo'n stelling met dat oranje spul waar een pruik bijlag, oranje pijpenkrullen ! Ik plakte hem op Bas zijn hoofd in de verwachting dat hij  in een oranje lied zou uitbarsten, maar nee hoor ! Mijn zoon begon spontaan "Tomorrow" te zingen uit de musical Annie... Ik lag ter plekke te rollen van de lach, hoe kom je er op...

 
Tussen de braderie en de supermarkt even bijtanken achter lappie en meteen de koptelefoon even testen : die werkt ! Hij had hem alleen zo hard staan dat ik het geluid in de keuken nog kon horen, dus hebben we dat meteen even rechtgezet...

Gisteren zijn manlief en ik naar de intratuin geweest om eens te kijekn naar onderdelen om een watervalletje te maken bij de vijver, wat er nu ligt doet het niet zo best, sijpelt steeds water langs en tussendoor zodat er minder en minder in de vijver blijft... en dat moeten we niet hebben... Helaas waren die dingen zo duur dat we dat maar voorbij hebben laten gaan... Wel een aantal nieuwe visjes gekocht aangezien een plaatselijke reiger het nodig vond om de vijver te ontdoen van zijn bewoners... Wanneer het beest het heeft gedaan weten we niet, als we een reiger zien landen, sturen we Moos (jack russell) naar buiten en dan kiest de reiger meestal het luchtruim zonder vis... We verdenken de reiger ervan dat hij in de zeer vroege ochtenduurtjes de boel leeg rooft en de rest van de dag gaat zitten verteren...
Afijn, ik zag een mega leuke kweektafel/plantenbak en wilde hem erg graag hebben maar manlief had zo z'n bezwaren dus zijn we zonder tafel vertrokken... wel wat plantjes gekocht (die morgen de tuin in gaan) en wat zakjes zaad : 


 


flink aan de arbeid

En toch zat die zaaitafel me niet lekker... Ik heb vanmorgen nog een keer op de site van intratuin gekeken en besloten om morgen de tafel te gaan kopen, alvast vooruitlopend op m'n jaardagsgeld...
Manlief zei halverwege de braderie dat hij het voor gezien hield en naar huis ging... en toen Bas en ik thuiskwamen lag er een briefje op de grond voor de kamerdeur (zodat het tenminste opvalt) alwaar opstond dat hij nog even een boodschap was doen... Nou kon het zijn dat hij nog even naar Alexandrium was om te kijken voor een pak óf ........... toch naar intratuin voor de tafel... En inderdaad, de lieverd heeft de tafel gekocht ! Ik helemaal blij ! Hij heeft hem zelfs vanmiddag nog in elkaar gezet en ik kreeg een pot beits in mijn handen gedrukt en mocht aan de slag want het is onbewerkt hout...
Van de week zat Bas zijn huiswerk te maken via de laptop en zoals eerder vermeld doe je hier zelden iets alleen... assistentie staat altijd klaar !

Ook hier was de assistent duidelijk aanwezig ! Hij probeert een intelligente indruk te maken maar eigenlijk is hij gewoon koddig ! (Ik bedoel Sam natuurlijk !)

Afgelopen donderdag ben ik met Bas naar het zuidplein geweest alwaar we Lenie ontmoet hebben... Het was een zeer gezellige middag, we hebben uiteraard wolletjes gescoord bij de wibra en de zeeman... Dat betekent weer patronen bedenken voor nieuwe dekens... (eerst de oude afmaken, ben halverwege)


Ik heb ook nog dit boekje gekocht... Ik heb nog een tas vol met lapjes in alle soorten en maten liggen waar ik niets mee kan, behalve : beestjes naaien... ! Binnenkort eens over nadenken hoe ik dat ga aanpakken, 't zal wel op de hand worden want de naaimachine en ik zijn geen dikke vriendjes... Ik kan het wel maar zit liever op de bank met naald en draad... (krijg achter de machine gauw last van m'n schouders/nek)


En zo zijn we weer een weekje doorgekomen... Met regen, onweer en zonneschijn en de vooruitzichten zijn prima, morgen lekker in de tuin keutelen en haken tussendoor...

Greetz Mamouna
Geen opmerkingen: