zaterdag 6 september 2014

weekend

Zaterdag vandaag...
Meestal een dag met een gaatje... Marco gaat normaal gesproken de boodschappen doen en Bas hobbelt wat in huis rond, doet wat huiswerk en als Ard hier is, zitten ze tegenwoordig boven met de Wii-u of wat dan ook... Ik doe meestal niet zo veel want ook voor mij is het weekend... Vaak zit ik lekker te haken of ik ben wat aan 't internetten en Marco is meestal wel in de tuin bezig (vijver)... Heel soms heb ik een ijverige bui en sta ik zowaar te strijken maar da's heel zeldzaam in 't weekend...

Vandaag zag de dag er iets anders uit... Marco heeft sinds een tijdje een hogedrukreiniger en hij besloot vandaag dat de schutting wel eens schoongespoten kon worden... De hogedruk gepakt en aan de slag...


Het eindresultaat mag er zijn...De schutting is van groen weer lichtbruin geworden...

En toen was het lunchtijd : een kop linzensoep gemaakt (blik opengetrokken wat we uit Duitsland mee hadden genomen) en 't was nog lekker ook... Ik had het nog nooit gegeten... en toen boodschappen doen... Ik wilde graag naar de Jumbo, waarom weet ik niet maar gewoon eens iets anders dan appie... De Jumbo had alles wat ik wilde hebben (en meer), nog even langs de kippenboer voor saté met saus en toen naar het lage land alwaar Bas zijn geliefde Nintendo magazine kon ophalen... Oh ja, bij Zeeman voor Bas nog een jas gekocht voor op de fiets van de winter en 2 t-shirts en zo'n trui met capuchon... Kan hij er weer even tegen... Ik heb meteen gekeken voor dikke wol om een voetenbankje te omhaken maar kon op dat moment geen keus maken...

Aangezien op 't lage land ook een Zeeman zit, besloot ik toch maar dikke wol mee te nemen en maar zien wat 't wordt als ik ermee haak... Nog even naar de Wibra voor wat witte wol en bij Xenos gekeken voor een nieuwe hoes voor m'n tablet... Helaas, geen hoezen meer voor de samsung 10.1, wel voor de 2 en 3 en volop soorten voor de IPad's... Arme ik...

Inmiddels was er besloten dat de heren naar Rotterdam zouden gaan als we weer thuis waren want de Havendagen zijn begonnen... Ze wilden ook graag in Rotterdam wat eten dus hoefde ik niet te koken... Marco heeft even in de tuin gezeten (uitblazen denk ik van 't intensieve boodschappen doen) en Bas was boven bezig met de pc... en ik heb de boodschappen opgeborgen en stond voor 't volgende probleem... Nou ja, probleem ? Wat ga ik eten ?

Nou, dit is het geworden :
Men neme : champignons, kipreepjes, courgette, komkommer, bleekselderij, sla, macaroni en een zakje Gartenkräuter mit Knoblauch (mengen met olie en water voor dressing) en daar maak je maar wat van... macaroni en sla...      champies, courgette, kipreepjes en bleekselderij...Met dit als eindresultaat en 't was lekker ! (Wat er over is gaat de koelkast in en heb ik morgen tussen de middag nog wat aan want 't kan zowel warm als koud gegeten worden)


De heren waren intussen vertrokken naar Rotjeknor, ik ben benieuwd waar ze eten (vast niet zo lekker als ik) en wat ze gaan zien aldaar...Ik heb gister de mandala afgemaakt en vanmorgen de laatste draadjes afgehecht... Ik weet wel, dat als ik hem nogmaals haak, ik het patroon toch iets aanpas... Hij schulpt... als je hem opspant is dat niet zo'n probleem maar als je hem bv als kleedje ergens wil leggen is het niet zo'n mooi gezicht...Carla's kussen is ook af en dat gaat van de week op de post... moet nog even een doosje vinden waar het in past...


En nu zit ik dit te tikken onderwijl uit te buiken en straks lekker haken met de dikke wol voor 't voetenbankje (foto's volgen nog wel) en tv kijken : Rizzoli & Isles denk ik (en als 't een herhaling is, wordt het CSI, wat ook herhalingen zijn maar daar heb ik er een aantal niet van gezien)...

Da's onze zaterdag die er iets anders uitziet...

Fijne avond
Greetz Mamouna

Geen opmerkingen: