donderdag 14 mei 2015

Over een natte kat, zwanen en een hondje...
Ik ben daarnet even met Moos uit geweest... Ons gewone rondje, het woonerf over, bruggetje over en dan naar links het kleine grasveldje op langs het water... Aan het eind van dat veldje staan de containers voor 't afval en andere soorten rommel waar iedereen van af wil...  Vlak daarvoor zit een kat aan de waterkant en Moos had hem nog niet in de gaten...


Plots neemt hij een spurt en gaat recht op de kat af die zich wezenloos schrikt, in het water dondert, zich razendsnel omdraait naar de kant en al uithalende naar Moos op de kant klimt...
Er zijn geen gewonden gevallen... *grijnz*
De kat 'druipt' af en Moos, weer gekalmeerd, komt netjes naast me lopen...


Ik had m'n camera meegenomen omdat er precies in de hoek achter de containers een zwanennest is en ik wilde eens kijken of ik er wat foto's van kon maken... Hopend dat Moos zich even koest wil houden want als hij zwanen ziet, wordt hij gek... de zwanen ook, die gaan al flappend met vleugels en hissend op hem af en meestal loopt Moos dan weg... Nu liet hij zich even niet zien (Moos dan)... Ik ben achter de containers omgelopen, ligt een klein paadje en had prima zicht op het nest met als resultaat :Papa zwaan vanaf een afstandje in 't riet...


Mama zwaan zit dit keer niet op de eieren maar is bezig met zichzelf een goeie poetsbeurt te geven, gelukkig voor mij...
5 eieren op 't nest, ik ben benieuwd of ze allemaal uitkomen en of de jongen het overleven...
        

Trotse moeder !

Hier zie je hoe dichtbij Moos is en de zwanen laten hem met rust, misschien beseffen ze dat hij er toch niet dichterbij kan komen...
Dat was ons rondje vandaag... Ik ben benieuwd wanneer we de jonge zwanen zien... ze zit er al een tijdje...Greetz Mamouna

Geen opmerkingen: