Pasta met aardbeien en gerookte kip…
Ingrediënten :
300 gr penne (pasta)
50 gr pistache noten
1 citroen (schoongeboend)
250 gr aardbeien
135 gr gerookte kipfilet (schaaltje)
250 gr ricotta (verse kaas)
1 bakje basilicum (15 gr blaadjes in reepjes)
½ bakje munt (15 gr blaadjes in reepjes)
50 gr pistache noten
1 citroen (schoongeboend)
250 gr aardbeien
135 gr gerookte kipfilet (schaaltje)
250 gr ricotta (verse kaas)
1 bakje basilicum (15 gr blaadjes in reepjes)
½ bakje munt (15 gr blaadjes in reepjes)
Stap 1 :
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de
verpakking in water met zout
Stap 2 :
Hak ondertussen de pistache noten grof. Rasp de
gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Verwijder de
kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten in de lengte. Snijd de
kipfilet in plakjes en de plakjes in dunne reepjes.
Stap 3 :
Meng het citroenrasp, sap, de ricotta, de
basilicum en de munt tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4 :
Giet de pasta af, maar vang 250 ml kookvocht
op. Meng de pasta met de saus, het kookvocht en de kipreepjes. Garneer met de
aardbeien en pistache noten.
Goed te combineten met o.a. groene asperges
(bron : Allerhande mei 2015)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten