vrijdag 11 januari 2013

Even bijkletsen...

Zo, de boom heeft eindelijk het pand verlaten, eergisteravond was het zover, hij ligt nu nog bij de container, gelukkig niet alleen, er lagen een stuk of drie bomen... Normaal gesproken werd er altijd aangebeld op 2 of 3 januari of we de kerstboom nog hadden want dan konden ze er een euro voor krijgen als ze de bomen inleverden bij een verzamelpunt van de gemeente. Nu niets van dat al, ik denk dat de gemeente gestopt is met inzamelen vanwege de bezuinigingen... 


Een project afgerond, de sjaal is af ! 't Gaf nog een hoop gedoe aan 't eind van de sjaal, m'n patentsteek klopte ineens niet meer, een omslag teveel of een steek te weinig ? En altijd aan het eind van je werk als je denkt dat je bijna klaar bent... Kon ik 5 pennen patentsteek terug steken... pfff... Er was een steek van de naald gegleden of een omslag gemist, 't is me niet geheel duidelijk geworden wat er mis was, maar er zat een gat in en dat hoort niet... ! En eindelijk....... klaar ! 


Sjaalaf - Sjaalom


 Bas is er zeer blij mee, hij heeft hem vandaag voor de tweede keer om en 't is maar goed ook want vanmorgen was het berenkoud... Zo koud vond zijn vader dat hij maar een muts op moest ook, meteen zoeken naar zijn finland muts die dus nergens te vinden is... Ik heb net m'n licht even laten schijnen in de gangkast maar helaas... ook daar niets gevonden... Afijn, de muts zal van de zomer wel opduiken als je hem absoluut niet nodig hebt en dan leg je hem weer ergens neer met het idee : onthouden waar hij ligt zodat we van de winter niet hoeven te zoeken en als dát moment er is, weet je écht niet meer waar je hem gelaten hebt.

Ik heb gisteravond nog even zitten fröbelen :Zomaar in elkaar geflanst, lief toch ? Het kleedje is niet door mij gehaakt maar van moeders hand, dat heeft ze jaren geleden gemaakt, volgens mij nog voordat ik geboren was (en da's al zo lang geleden).

Nu nog wel even een tweede haken, ik heb nog een tweede potje staan en als de geurkaarsen op zijn, passen er maxi waxi lichten in.
Gelukkig heb ik voor mezelf even de steken en zo opgeschreven...

Tja, wat zullen we eten vanavond... Ik had sperziebonen in huis maar geen zin in de gewone gekookte boon met aardappels. Ik vond in de gangkast nog twee wraps verpakkingen van 6 stuks, dus even door de koelkast heen gewrapperd en van alles gevonden : een stuk komkommer, een stuk courgette, gele paprika, nog een tomaat, ui, bleekselderij en champignons... en nog zweedse balletjes van appie... mmm, daar moet je toch wel iets van kunnen maken ? Zijn de wraps ver over datum... ! Tja, toch maar aardappelen geschild (twee grote) en in kleine blokjes gekookt en gebakken, de groentes klein en fijn gehakt en gebakken in olie en de zweedse jongens geruld in de pan, alles bij elkaar in één grote pan en 't was heerlijk ! Schoon op !

Oh ja, ik heb met de ouwe wraps dit gedaan :
En zo komt het dat ik nu aan 't uitbuiken ben op de bank en m'n blog afmaak, eindelijk... ben er de hele dag mee bezig geweest... 
De koffie was lekker en wat zal ik nu gaan doen ? Euh......... haken ?

Greetz Mamouna

Geen opmerkingen: