zaterdag 25 mei 2013

Project 2013 en tasjes...


Eindelijk ! De tasjes zijn klaar ! Ik ben er tevreden over... en ik hoop dat degene voor wie ik ze gemaakt heb, er ook tevreden mee is anders heb ik misschien nog voor niets zitten werken... 't zou wat zijn...


De zes tasjes zoals gevraagd, zonder hengsels, die moeten ze er zelf aanmaken omdat de één het over de schouder wil dragen en de ander wil het over het hoofd zodat het voor de buik hangt... Aangezien daar verschillende lengtes voor nodig zijn, zullen ze dat zelf moeten doen... en dan kunnen ze de folders uitdelen waarvoor de tasjes gemaakt zijn...
 


Voor op de knoop nog een kleine bloem gehaakt, vond ik wel zo grappig... Er lopen per slot van rekening clowns mee om de folders uit te delen dus het kan eigenlijk niet gek genoeg...
 
 Leuke sterrenvoering op de kop getikt en er met de hand ingezet... wel een werkje maar op de machine lukt het echt niet (mij dan)...


Het meest vervelende vond ik eigenlijk het in elkaar haken van de tasjes, de sierrandjes erop was ook lastig omdat je al gauw scheef gaat haken... maar uiteindelijk (na een paar keer hier en daar uithalen en opnieuw doen) is het prima gegaan...

En dat was het tasjes project voor Amersfoort...

Inmiddels heb ik ook Project 2013 afgerond, Sighet mag tevreden zijn... Morgen gaan we naar Heiloo om de spullen af te leveren en dan kan ik met een gerust geweten weer aan nieuwe dingen beginnen, 't ruimt thuis lekker op !


Van Bastiaan gekregen voor moederdag, vanmorgen heeft Marco het in de tuin gezaaid... Ik ben heel benieuwd wat er op gaat komen... We zullen het zien over een maand ofzo... Ik hoop alleen dat Marco het opkomende groen niet als onkruid ziet want dan komt er écht niets op !

Nu fris en fruitig beginnen aan een nieuw project, lekker voor mezelf : een trui haken en een mooie sjaal... En uiteraard ook weer iets voor een goed doel : vierkante lapjes in felle kleurtjes ! Voor een aantal dames in nederland die er dekens van maken voor gehandicapten en bejaarden in tehuizen in Polen... 't Is lekker simpel werk voor tussendoor, je haakt makkelijk een basisgranny op een dag, ik heb in m'n boekjes gezocht naar andere modellen en ook een aantal gevonden die prima met elkaar gecombineerd kunnen worden, dus gaan we dat in de loop van de tijd eens uitproberen...

En weer iets meer op m'n haakclub gaan doen, dat was de laatste tijd ook wat minder door Project 2013, dat was één keer maar nooit weer, van de 22 leden die zich opgegeven hadden, zijn er 8 die daadwerkelijk spulletjes gemaakt en opgestuurd hebben... Wat me eigenlijk wel teleurgesteld heeft gezien het vele werk wat ik erin gestoken heb... jammer dat het zo moet gaan... afijn, ik heb er ook van geleerd dat je van mensen niet teveel moet verwachten... 

Dat was het weer even voor nu...

Greetz
Mamouna
Geen opmerkingen: